Regulament

Cunoașterea și respectarea următoarelor reguli este obligatorie pentru fiecare pescar, iar plata taxei de pescuit reprezintă acordul și acceptul acestuia. În contul unei singure taxe de pescuit și pe un singur stand, pot pescui cel mult doi pescari folosind maximum 6 lansete. Pescarul poate avea un însoțitor pe întreaga durata a partidei, iar accesul vizitatorilor este permis doar pe timpul zilei și cu obligația de a lăsa mașina în parcare.


Pescuitul la crap

Se desfășoară exclusiv în sistem catch & release, reținerea peștelui fiind strict interzisă.
Pescuitul este permis atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte.

Echipament obligatoriu si protecția peștelui

Ca linie principală recomandăm folosirea unui fir monofilament cu rezistență mare și a unui înaintaș conic monofilament în cazul pescuitului lansat. Din cauza rigidității lor, firele textile nu sunt admise indiferent de modul de utilizare - înaintaș ori linie principala.

Folosirea leadcore-ului sau a tubului antitangle este permisă, iar lungimea lor nu trebuie să depășească 2m. Pentru a nu pune în pericol viață peștelui, este obligatoriu ca leadcore-ul să fie legat prin nod direct cu inaintasul mono sau cu linia principala după caz, și nu prin adăugarea unei agrafe sau vârtej.

Sunt admise monturile cu plumb pierdut, monturile cu plumb-inline și monturile de tip elicopter. În cazul monturilor cu plumb pierdut este interzisă blocarea permanentă a plumbului pe clips cu conectorul conic.

Este permisă folosirea unei game variate de monturi finale destinate pescuitului la crap, cum ar fi montura cu fir de păr sau monturile blowback, combi, withy pool, chod, ronnie rig, d-rig... Folosirea monturilor cu mai mult de un cârlig sau a carligelor cu tijă lungă (și) curbată (Fox LSC, Owner C8, Hayabusa M1...) este interzisă.

Folosirea unui minciog cu deschiderea de minim 1m și a saltelei de primire tip cradle cu șasiu metalic este obligatorie. Pentru cântărirea și transportul peștilor la apă se recomandă folosirea saltelelor speciale de păstrare și cantărire.

Aplicarea unui dezinfectant de tip spray, gel, betadină sau chiar propolis pe rana provocată peștelui este atât obligatorie, cât și o dovadă de fair-play față de acesta. Se exclude albastrul de metil care colorează iremediabil rănile.

Nadă si momeli

Sunt acceptate boilies-urile solubile sau fierte, care de altfel reprezintă și nada recomandată. Semințele sau mixurile de semințe sunt și ele acceptate atât timp cât sunt fierte și nu doar înmuiate în apă. În cazul alunelor tigrate, este obligatoriu ca acestea să fie foarte bine hidratate iar cantitatea folosită ca nada limitată la minimum posibil. În pescuitul crapului momelile vii sunt interzise.

Pescuitul plantat

Este permisă plantarea monturilor cu ajutorul navomodelelor sau a bărcilor pneumatice cu vâsle sau motoare electrice, atât timp cât este făcută cu discreție, fără strigăte și în limitele standului propriu. De altfel, recomandăm ca nadirea din barcă să se facă (cu precădere) între orele 0500 - 0900 sau 1800 - 2200


Pescuitul staționar cu reținerea peștelui

Reținerea crapului sau amurului indiferent de mărime este strict interzisă. Pescuitul staționar cu reținerea peștelui se poate desfășura doar pe timpul zilei, iar în contul unei singure taxe de pescuit se pot reține maximum 5kg de caras. Sunt acceptate momelile vii și doar monturile cu un singur cârlig.


Conduită

Pescuitul de pe dig, pescuitul din barcă sau în afara propriului stand sunt interzise. Plimbatul recreativ cu barca pe lac, scăldatul, manifestările gălăgioase de orice natură, petrecerile sau ascultatul muzicii la volum ridicat sunt și ele cu desăvârșire interzise. Curățenia permanentă în stand este responsabilitatea pescarilor, iar aruncarea oricărui tip de gunoi în lac sau pe malurile lui este strict interzisă. Aruncați gunoiul doar în locurile special amenajate pe fiecare stand.

La finalul partidei, înainte de a părăsi standul, pescarul are obligația să anunțe administrația. Va rugăm să aveți în vedere faptul că administratorul sau paznicul lacului are dreptul de a controla bagajele și mașinile pescarilor în orice moment al partidei sau la plecare, atât în cazul unei suspiciuni rezonabile cât și prin sondaj aleatoriu. Refuzul controlului poate fi considerat tentativă de furt și poate atrage suspendarea dreptului de a mai pescui pe lacul Şişterea. Sustragerea sau ascunderea peștilor se consideră furt și se tratează conform legilor în vigoare.


Respectarea acestor reguli și principii este obligatorie pentru fiecare pescar, iar plata taxei de pescuit reprezintă acordul și acceptul acestuia.
Administrația lacului este exonerata de orice răspundere civilă, administrativă și materială pentru orice formă de accidente și își rezervă dreptul de a-și selecta clienții.